Üretici | Koçulu Peynircilik
Yumuşak dokulu, nem miktarı göreceli olarak kaşar peynirinden daha yüksek, damakta tereyağımsı lezzetler bırakan Koçulu Boğatepe Malakan peyniri düşük tuz oranı ve damakta bıraktığı süt tadı ile çocukların peynir tutkusu… |
---|---|
Süt Türü | Doğal beslenen ineklerin doğum öncesi sütlerinden sınırlı ürerilen Boğatepe Malakan peyniri en az 40 gün olgunlaştırılır. |
Peynir Mayası | Şirden Maya |
Duyusal Analizi | Yoğun süt ve krema tadında, yumuşak kıvamlı, az tuzlu zarif ve özellikle çocuklar ve gençlerin tercih ettiği lezzetleri barındırır. |
Olgunlaşma Süresi | > 40 gün |
Tuz Seviyesi | 2 ( 1 En düşük, 5 En Yüksek) |
Ne ile | Aşçı, Kahvaltı ve Çocuklar için oldukça uygundur. |
Önerilir | Bal ile çocuk kahvaltılarının şifa kaynağı… |
Süt ürünleri, güneş ışığından korunarak, buzdolabında muhafaza edilmelidir. Açıldıktan sonra uygun bir saklama kabında, hava ile teması kesilerek korunmalıdır.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.