Melodi Mini Kuvertür Fildişi 200 Gr
- Yüksek oranda kakao yağı içeren, iyi kalitede saf çikolatadır.
- Pastaların yapımında ve el yapımı çikolatada kullanılır.
Çikolatanın Eritilmesi
- Tencerenin 1/4’ü su ile doldurulur.
- Isıya dayanıklı bir kap, tencerenin içine yerleştirilir.
- Çikolata küçük parçacıklara bölünür ve kabın içine konulur.
- Çikolatanın yavaş erimesi sağlanır.
- Su sıcaklığı 50C – 55 C’yi aşmamalıdır.
Püf Noktası
- Bitter çikolata’da 49C’yi Sütlü ve Fildişi çikolata’da 43C’yi aşmamalıdır.
- Erimiş çikolata kesinlikle su ve buharı ile temas etmemelidir.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.