Mor buğday, antik abyssinian (Triticum aethiopicum) buğdayı ile kavılca ( Triticum dicoccum) buğdayın melezidir. Mor buğdayın melezleme amacı en sağlıklı, genetik yapısı korunmuş buğday çeşidi geliştirmektir. Dünyada genelinde mor buğdayın üretim alanları ve tüketim miktarı, henüz çok yeni olmasına rağmen, hızla artmaktadır. Tüketim alanı genel olarak un ve unlu mamullerde kullanılan mor buğday diğer un gruplarına karıştırılarak un ve ekmek kalitesini, sağlıklı besin değerlerini arttırmak amacıyla kullanılmaktadır.
Kappadokia Mor Buğday Unu 1 Kg
₺ 41,50
Stokta yok
Aynı gün siparişiniz kargoda !
Saat 15.00'a kadar verilen siparişler aynı gün kargoya verilmektedir.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.