Fropie Edido Etiyopya Kavrulmuş Çekirdek Kahve 250 Gr
İçindekiler: %100 arabica, kavrulmuş Etiyopya nitelikli çekirdek kahve.Üretici: Edido Kebele Bölgesi Üreticileri
Tür: Bölgeye Özel Tip ( Indigenous Heirloom)
Çeşit: %100 Arabica
İşleme Metodu: Yıkama(Fully -washed)
Rakım: 1900 – 2100 metre
Bölge: Yirgacheffe
Tadım Puanı: 89.5
Tadım Notları: Çarkıfelek meyvesi ve ananas
Asidite: Yüksek
Gövde: Dolgun
Hasat Dönemi: Ekim – Ocak
Tedarikçi: Voicevale Speciality
Bu bölge peşinden en çok koşulan mikrolotların üretilmesiyle büyük bir itibar kazanmıştır. Edido köyü Yirgacheffe kasabasının Aricha alt bölgesinde yer alır ve Etiyopya’nın 11 yönetim bölgesinden biri olan Güney Ulusları ve Halkları (SNNP) bölgesinde yer alır. Yüksek rakım, verimli topraklar , istikrarlı ve yoğun yağışlar ve bölgedeki üreticilerin üretim teknikleri konusundaki üstün bilgileri, Yirgacheffe kahvesinin üstün özelliklere sahip olmasını sağlayan önemli faktörlerdir. Bölgeye özel ve vahşi olarak yetişen tipteki ağaçlar, bu bölgede üretilen kahvelerin kendine özgü tadını sağlayan başlıca unsurdur. Bu bölgenin kahveleri rafine bir tada sahip olup, yüksek sitrik asidite , tatlı çikolatamsı ve lavanta, yasemin, bergamot ve kekik gibi çiçeksi notalar içermektedir. Optimum seviyede olgunlaşmış kahve kirazları yıkama işlemi için gönderildikleri istasyonlarda dikkatlice sınıflandırılıp , posalarından arındırıldıktan sonra iklim koşullarına göre değişkenlik göstermekle birlikte 36-48 saat boyunca fermente olur. Fermentasyon işleminden sonra parşömen tabakası ile kaplı olan kahve çekirdekleri tamamıyla yıkanır ve ideal nem seviyelerine ulaşmaları için Afrika tipi yerden yükseltilmiş güneş yataklarında 12-15 gün boyunca kurutulmadan önce çekirdekler özgül ağırlıklarına göre sınıflandırılır. Gündüzleri bu parşömen tabakası ile kaplı kahve çekirdekleri tırmıklarla periyodik olarak çevrilerek düzenli ve homojen bir kurutma sağlanır. Yerden yükseltilmiş Afrika tipi yataklarda kurutulan kahvelerin üzeri öğlenleri şiddetli güneş ışınlarından korunmaları için saat 12:00 ile 15:00 aralığında örtülür, aynı şekilde geceleri de yağıştan ve yüksek nemden korunmaları için bu yöntem uygulanır. Kahve çekirdekleri optimum nem seviyelerine ulaştıklarında parşömen tabakasından ayrıştırılarak, yüksek teknolojili sorteks makinelerinde sınıflama ve el seçimi işlemleri için Addis Ababa’da yer alan fabrikaya gönderilir. Tüm bu işlemlerden geçen en kaliteli kahve çekirdekleri GrainPro çuvallara dolum yapılarak ihraç edilir.
Değerlendirmeler
Henüz değerlendirme yapılmadı.